Campings aan rivier

Eén van de mooiste campings aan de rivier in Nederland is camping De Grote Altena te Oosterhout. Onze camping is gelegen in de uiterwaarden van de rivier de Waal, 6 km. ten noordwesten van de stad Nijmegen. Het Betuwse rivierengebied kenmerkt zich door glooiende uiterwaarden, kronkelende rivierdijken, kleine kerkdorpjes en bloeiende fruitboomgaarden. Vanwege deze unieke ligging midden in een gebied, waar de natuur nog de baas is, is onze camping zeer geliefd bij natuurliefhebbers, rustzoekers en fietsers.

Rivier de Waal
Camping De Grote Altena is één van de weinige campings gelegen aan de rivier de Waal. De Waal is een grote en woeste rivier die door ons land stroomt. De totale lengte in ons land bedraagt 82 kilometer. De Waal is de grootste arm van de Rijn, welke zich splits ter hoogte van Millingen/Pannerden in het Pannerdensch Kanaal, en splitst zich na Gorinchem in de Boven- en Beneden-Merwede. Rivier de Waal is de drukst bevaren rivier van Nederland. Er liggen verschillende plaatsen langs de rivier. De grootste stad aan langs de Waal is Nijmegen. Andere grote steden waar de rivier doorstroomt zijn Tiel en Zaltbommel.

Hoogwater
Campings aan de rivier lopen het risico dat ze in geval van hoogwater onder water stromen. Dat geldt ook voor camping De Grote Altena. Gelukkig komt dit natuurverschijnsel gedurende het kampeerseizoen zelden voor. Ook de afgelopen winterperiode is het kampeerterrein een paar keer onder water gelopen. Om deze reden wordt het terrein in het najaar helemaal ontruimd en in het voorjaar weer opgebouwd. Kijk in ons fotoboek voor een aantal spectaculaire foto’s van hoogwater.

Informatie en contact
Wilt u meer te weten komen over één van de mooiste campings gelegen aan de drukst bevaren rivier van Nederland, kijkt u dan rustig verder op de internetsite van camping De Grote Altena. Voor meer informatie kunt u ons bellen op telefoonnummer 0481- 481200, of een e-mailtje sturen naar info@campingdegrotealtena.nl.

Klik hier voor het invullen van het contactformulier.

Boek direct